Pipacs virág “kékje”
A nyár nagy meglepetése: a PIPACS.
Hangozhatna a blogbejegyzésem eleje így is, akár egy szalagcím az újságok oldalán. Viszont az az igazság, tényleg meglepetés volt. A házunk előtt május végén, június elején rengeteg pipacs virágzott. Olyan nagyon csodáltam a piros szirmokat, szinte a kezem kívánta, hogy hozzájuk érjek és ha már ott jártam... gyűjtöttem belőlük egy jó nagy maroknyit. Ahogy sétáltam felfelé a szirmokkal, arra gondoltam, hogy talán egy rózsaszínt kihozok belőle, olyanom még úgy sincs. Viszont amire elkészült a főzet, gyanús lett, hogy ebből inkább lila lesz.
Hangozhatna a blogbejegyzésem eleje így is, akár egy szalagcím az újságok oldalán. Viszont az az igazság, tényleg meglepetés volt. A házunk előtt május végén, június elején rengeteg pipacs virágzott. Olyan nagyon csodáltam a piros szirmokat, szinte a kezem kívánta, hogy hozzájuk érjek és ha már ott jártam... gyűjtöttem belőlük egy jó nagy maroknyit. Ahogy sétáltam felfelé a szirmokkal, arra gondoltam, hogy talán egy rózsaszínt kihozok belőle, olyanom még úgy sincs. Viszont amire elkészült a főzet, gyanús lett, hogy ebből inkább lila lesz.
A főzetet úgy csináltam, mint általában, annyi vízzel engedtem fel a kis fazekamat, ami pont ellepte az alapanyagot. Főzés hatására a szirmok szépen össze is estek. Majd benne hagyva a pipacs alkatrészeket, hagytam kihűlni a levet.
A festőléből most is több adag festék készült és ebben az esetben is használtam egy késhegynyi timsót.
(Tudjátok, ami nem mérgező, de nem is ennivaló.)
(Tudjátok, ami nem mérgező, de nem is ennivaló.)
A meglepetés persze csak ezután jött. A fehér tojáshéj bekerült a festőlébe és ilyenkor általában benne is hagyom egy éjszakára, de most borzasztóan furdalt a kíváncsiság. Szóval lefekvés előtt még rákukkantottam, vajon milyen is lett a hímesem. Erősen csodálkoztam amikor megláttam a kék árnyalatot. Álmomban sem gondoltam volna, hogy a csoda piros pipacsvirág ilyen színt fog hozni.
A természet és a Jó Isten szín palettája még nagyon sok kincset rejteget, csak győzzük csodálni.
Szóval merjetek bátran belevágni valami újba. :)
Szóval merjetek bátran belevágni valami újba. :)
!!!(Ne feledd, a timsó nem mérgező, de nem is ennivaló.
Hímestojás festőlevet mindig úgy készítsünk, hogy körültekintően megismerjük a növény és a felhasznált anyagok tulajdonságait.
Ennivaló hímestojáshoz nem használunk veszélyes alapanyagokat)!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése