Pácolás timsóval
A timsó a legismertebb, általánosan használt rögzítőszer.
Természetes só, kálium-aluminium-szulfát, fehér színű, kristályos anyag, vizes oldata savas kémhatású. Patikában, vegyszerboltokban kapható, nekem gazda boltban sikerült beszereznem. Nem mérgező, de nem is ennivaló.
Nem változtat a festőlé eredeti színén, mégis szebbé, élénkebbé teszi azt. *
A timsó, mint olyan nagyon hamar ez egyik nagy kedvencemmé vált. Elsők között szereztem be ezt az anyagot és egyértelműen sokat dobott a festőlevek hatásán. A diónál például szép barna árnyalatokat eredményezett, de bevált a bodzánál, a céklánál, gyakorlatilag bármelyik festőanyagnál.
Aki most kezdi a természetes festés, annyak jó szívvel ajánlom, mert nagyobb eséllyel lehet sikerélménye. Az alábbi mennyiségű festőléhez én egy 4-5 szem timsót tettem.
Nem szabad túlzásba esni, mert lemarja a tojás felső rétegét.
!!!(Ne feledd, a timsó nem mérgező, de nem is ennivaló.
Hímestojás festőlevet mindig úgy készítsünk, hogy körültekintően megismerjük a növény és a felhasznált anyagok tulajdonságait.
Ennivaló hímestojáshoz nem használunk veszélyes alapanyagokat)!!!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése